V60 KAHVE DEMLEME YÖNTEMİ NEDİR? 

İlk bakışta bir telefon modeline benzeyen isme sahip olsa da oldukça pratik bir filtre kahve demleme ekipmanı olan V60 nedir, gelin birlikte bakalım. V60, Bir asırdır cam üreticiliği yapan Japon Hario tarafından tasarlanmıştır. İsmini 60 derecelik açıya sahip olan konik yapısından almıştır. Hario V60 bugün sıklıkla tercih edilen kahve demleme yöntemleri arasındadır. Süzülerek hazırlanan kahve türü olan filtre kahveyi demlemek için kullanılır. Aslında tüm olay, öğütülmüş kahvenin sıcak su ile birleşerek ve V60'a yerleştirilen filtre kağıdından süzülerek karafınıza ya da bardağınıza dolmasıdır. V60 filtre kahve demleme ekipmanı taşınabilir ve temizliği kolay olduğu için kullanımı giderek yaygınlaşmıştır. V60 filtre kahve demleyici ile neredeyse 3 dakika içerisinde berrak ve aroması yüksek kahveler hazırlayabilir, lezzetli öğütülmüş kahvenizin tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için sadece orta derecede öğütülmüş kahve çekirdeğinizin ve sıcak suyunuzun olması yeterlidir. Peki V60 ile filtre kahve nasıl hazırlanır?

v60

 V60 ile Filtre Kahve Nasıl Hazırlanır? 

  • Kahve filtresi düzgünce katlanarak V60’ın konik filtresinin üstüne yerleştirilir.
  • Kahve çekirdekleri orta ayarda, filtre kahve benzeri olacak şekilde öğütülür.
  • Kaynatılıp, 1-2 dakika bekletilmiş yaklaşık 93-96 derece arasındaki su ile Hario V60 filtre kahve kâğıdı ıslatılır.
  • Filtre kahve ayarında öğütülmüş kahve çekirdekleri filtrenin içine eklenir. Bu noktada kahve tanelerinin düzgün olması önemlidir. Kahveyi koyduktan sonra V60’ı hafifçe sallayarak kahve tanelerini düzeltebilirsiniz.
  • Hario V60’ın içindeki kahvelerin üzerine yaklaşık 40ml su eklenir ve 25 ilâ 35 saniye beklenir.
  • Kalan su yuvarlak hareketlerle V60’ın filtre kâğıdına değdirilmeden öğütülmüş kahve çekirdeklerinin üzerine dökülür.
  • Delikli kupa sayesinde sürahiye dolan kahve, damlalar halinde yavaş bir şekilde filtre kâğıdı tarafından süzülür. Bu sayede yüksek aromalı, tortudan arındırılmış kahve elde edilir.
  • Kahveniz, V60 kahve demleme ekipmanı ile 3 dakikada hazır olmalıdır. Eğer olmazsa bu kahvenizi ince öğüttüğünüz anlamına gelir. Bu durumda bir dahaki sefere V60 ile kahve demlerken kahve taneciklerini bir miktar daha kalın öğütmelisiniz.

Demleyeceğiniz yönteme uygun olarak öğütme türü seçeceğiniz filtre kahve çekirdek türlerimize buradan ulaşabilirsiniz.