CHEMEX NEDİR? 

Chemex kahve demlemeyici, Alman kimyager Dr. Peter Schlumbom tarafından tasarlandı.  Pour over olarak da bilinen chemex kahve demleme yöntemi, kolay ve etkili bir şekilde süzülerek hazırlanan kahve türleri için birebirdir. Bugün 300’den fazla patentli chemex kahve demleyici tasarımı vardır.

Şık ve güzel cam chemex filtre kahve demleyici tasarımları ile kendinizi bir kimya laboratuvarında deney yapıyor gibi hissedebilirsiniz. Kahveniz yavaş bir şekilde demlense de kahve çekirdeklerinin zengin lezzetini daha iyi ortaya çıkaran chemex kahve demleme yöntemi, tortudan arındırılmış, berrak bir kahve keyfi için tercih edilebilir. Elektronik tartı yardımıyla istediğiniz oranda nefis kahveler hazırlayabilirsiniz. Elektrik gerektirmediği için yanınızda kolayca taşıyabilir, istediğiniz her yere sevdiğiniz kahve lezzetini götürebilirsiniz. Gelin chemex ile kahve demleme nasıl yapılır birlikte bakalım.

Chemex ile En İyi Filtre Kahve Nasıl Demlenir?

  • Chemex filtre kahve kâğıtları özel bir şekilde katlanır.
  • Dilenen miktarda öğütülmüş kahve chemex kahve demleyicinin haznesine eklenir. Bu aşamada kahve taneleri olabildiğince düz halde durmalıdır.
  • Öğütülmüş kahvelerin üzerine 30 saniye aralıklarla 75 ml kadar su eklenir. Bu aşamada suyun ısısının 91 ilâ 94 derece arasında olması çok önemlidir. Su ısıtıcınız zaman ayarlı değilse kaynadıktan sonra 3-4 dakika beklerseniz istediğiniz ısıya ulaşacaktır.
  • Kronometre yardımıyla zaman kontrolü kolay bir şekilde sağlanabilir.
  • Dairesel hareketlerle 150 ml kadar su, chemex filtre kahve kâğıdına temasta bulunulmadan dökülür.
  • Bu işlem aynı teknikle tekrarlanarak devam eder. Ortalama olarak 4-5 dakika içerisinde kahveniz demlenmiş olur. Eğer bu süre zarfında demlenmezse bir daha ki sefere chemex yöntemi ile kahve yaparken, kahvenizi biraz daha kalın öğütmelisiniz.
  • Suyun tümü eklendikten sonra kaşık yardımıyla yavaş bir şekilde karıştırılır.
  • Filtre kâğıdı alınır ve hafifçe sallandıktan sonra kahveniz servis edilmeye hazır.