AEROPRESS NEDİR?

Aeropress kahve demleme yöntemi 2005 yılında aslında bir oyuncak üreticisi olan Alan Adler tarafından ilk defa kullanılmış, sonrasında gittikçe popülerlik kazanarak yaygın bir kahve demleme yöntemi haline gelmiştir. Peki "aeropress" ile filtre kahve nasıl yapılır? Aeropress mantığı oldukça basit olsa da etkili bir kahve demleme yöntemidir. İtme kuvveti sayesinde öğütülen filtre kahve çekirdekleri demlenir. Kuvvetle sıkıştırılan öğütülmüş filtre kahve çekirdekleri, yaklaşık olarak 10 ila 50 saniye arasında bu baskı altında kalır. Baskı sonucunda kahvenin posası filtreden geçerek sıvı bölümden ayrılır.

Aeropress ile demlenen kahve temel olarak Espresso kalitesinde kahve demlemeyi sağlamak için tasarlanmıştır fakat ortaya çıkan kahve filtre kahveden biraz daha yoğun bir kıvamdadır. Kompakt yapısıyla her yere taşınabilen aeropress demleme ekipmanı oldukça kullanışlı ve etkili bir kahve demleme yöntemidir. Elektrik olmadan kullanılabildiği için kampa, tatil köyüne ya da nereye isterseniz yanınızda götürebilirsiniz. Bütçe dostu bir üründür. Sevdiğiniz kıvamda filtre kahve içmek için pahalı kahve makinelerine para vermenize gerek kalmaz. Demleme haznesi, piston, huni, karıştırıcı, kepçe, filtre tutucusu ve kağıt filtreler aeropress aldığınızda birlikte gönderilir.

Aeropress ile Filtre Kahve Nasıl Hazırlanır?

  • 90 °C kadar ısıtılmış su hazırlanır.
  • Aeropress kağıt kahve filtresi ağız bölümüne konulur.
  • Önceden ısıtılmış suyla yaklaşık 5-6 saniye boyunca kağıt kahve filtresi ıslatılır.
  • Öğütülmüş filtre kahve aeropress’e hafif bir şekilde çalkalanarak dökülür.
  • Isıtılmış su yavaşça 3 numaralı bölüme kadar eklenir.
  • 45-50 saniye kadar beklenir ardından kalan su da yavaşça aeropress’e eklenir.
  • Kaşık yardımıyla 3-4 saniye kadar karıştırılır, sonrasında başlık bölümü takılarak yarım dakikaya yakın beklenir.
  • Aeropress dikkatli ve ağır bir şekilde ters çevrilir ve kupanın üzerine yerleştirilerek yavaşça bastırılır.
  • Yaklaşık olarak 20 saniye boyunca aeropress’e bastırılır. Hava akımının filtreden geçerken çıkardığı sesle birlikte aeropress kaldırılır, artık filtre kahvemiz hazırdır.

Demleyeceğiniz yönteme uygun olarak öğütme türü seçeceğiniz filtre kahve çekirdek türlerimize buradan ulaşabilirsiniz.